Wat maakt een elektrische haard zo ontzettend populair?

Sfeerhaarden zijn door de jaren heen ontzettend populair gebleken. Heel wat mensen die altijd al hebben gedroomd van de aanwezigheid van een haard in hun woning zagen plots een toegankelijke mogelijkheid op de markt verschijnen om die wens bewaarheid te zien worden. We kunnen vandaag de dag met z’n allen vaststellen dat vooral de elektrische haard kan rekenen op een ontzettend grote populariteit. Voor een dergelijke haard geldt dat ze aangesloten kan worden op het stopcontact wat als gevolg heeft dat dit de enige voorziening is waar je rekening mee moet houden. Overweeg jij ook de aanschaf van een sfeerhaard en wil je graag achterhalen welke interessante voordelen daar nu precies allemaal aan verbonden zijn? Blijf dan vooral zeker en vast verder lezen!

Wat is een elektrische haard? 

Zoals de naam al aangeeft geldt voor een elektrische haard dat ze werkt op elektriciteit. Dit betekent dat ze enkel en alleen behoefte heeft aan een stopcontact om aangesloten te kunnen worden. Je dient er bij het aankopen van een dergelijke haard dan ook geen rekening mee te houden dat er voor de plaatsing mogelijks nog een aantal extra voorzieningen moeten worden voorzien. Bovendien zal je eveneens tot de vaststelling komen dat elektrische haarden kunnen worden aangekocht in twee verschillende uitvoeringen. Wat dit betreft maken we een onderscheid tussen:

  1. Inbouwexemplaren;
  2. Vrijstaande elektrische haarden;

Voor welke van deze beide exemplaren jij op het einde van de rit gaat kiezen is volledig aan jou om te bepalen. Je dient er natuurlijk wel rekening mee te houden dat er op dit vlak wel degelijk moet worden gekeken naar de plaats waar je de haard wenst te voorzien. Wil je ze bijvoorbeeld opnemen in een cinewall? Dan spreekt het voor zich dat je er alsnog goed aan zal doen om een keuze te maken uit één van de verschillende inbouwexemplaren. Heb je een mooie vrijstaand plaats? Dan spreekt het voor zich dat een vrijstaande elektrische haard een interessante keuze kan zijn. 

Verkrijgbaar met of zonder verwarmingsmodule

Bij het aankopen van een elektrische haard moet je er wel rekening mee houden dat er niet altijd standaard een verwarmingsmodule is inbegrepen. Met andere woorden, wil je een dergelijke haard alleen maar kopen voor de gezelligheid die ze weet te realiseren of is het voor jou eveneens van belang dat ze in staat is om te zorgen voor wat extra verwarming? In het laatste geval moet je er rekening mee houden dat ook de aanschaf van een bijbehorende verwarmingsmodule zal zijn vereist. Dit brengt een geringe meerprijs met zich mee, maar je zal er toch rekening mee willen houden.

Voor veel mensen veruit de interessantste keuze

De keuze voor een elektrische haard is er één die voor het merendeel van de mensen in de praktijk al snel is gemaakt. Niet alleen is het aankopen en plaatsen van een dergelijke haard zeer toegankelijk, daarnaast is ze veilig in gebruik en kan je ze in principe overal in je woning opnemen. Vergelijk voordat je tot aankoop over gaat wel even grondig alle verschillende mogelijkheden die er op de markt zijn terug te vinden. Het prijsverschil tussen de verschillende elektrische haarden onderling kan namelijk in de praktijk behoorlijk groot uitvallen. Hou hier dus absoluut rekening mee dat je in sommige gevallen beter een Cinewall met haard online bestellen kunt.