Schaf jij IJcoon designmeubels aan bij je nieuwe interieur?

IJcoon designmeubels staat voor ‘the future of design’. Dit merk wil designklassiekers van de toekomst maken. Ze gaan voor een gedetailleerd interieur die mooi is van eenvoud, iconisch en tijdloos. Elke meubel is voorzien van bijzondere details en verrassende functies. Naast de aanwinst voor je interieur leveren de designmeubels ook een bijdrage aan jouw ultieme relaxmomenten. 

De oorsprong van IJcoon designmeubels

De oorsprong van IJcoon designmeubels ligt in Gelderland, waar haar fabriek de meubels produceren. Het ambacht van het vak wordt door IJcoon al meer dan 100 jaar uitgeoefend met veel passie door vakmannen en – vrouwen. De vakmensen ontwerpen en produceren ook het stofferen van de meubels en de elektrische systemen voor de relaxfauteuils. Met de hand worden voor de diverse meubelen leerstukken uitgezocht om zo de mooiste stukken te kunnen selecteren. De voetafdruk blijft klein doordat ze zoveel mogelijk binnenshuis ontwerpen en produceren of in elk geval binnen Europa. 

Inmiddels is IJcoon een wereldwijd bekend designmerk als het gaat om meubelen. Ze zijn te herkennen aan het icoon dat verwijst naar de oorspronkelijke inspiratiebron. Zo is bijvoorbeeld aan de zijkant van de Kelp-tafel, een kelp verwerkt in het symbool. Bij de fauteuil Vera is de Vespa Primavera als icoon verwerkt. 

De drie bekendste meubelen

Het merk IJcoon designmeubelen heeft al vele collecties ontworpen. In de loop van de tijd zijn er bekende collecties ontstaan die bij het publiek geprezen wordt om haar tijdloze ontwerp maar ook hun comfort. 

  • Vera Bold

De Vera Bold is een relaxfauteuil met een strakke kuip van IJcoon designmeubels, comfortabele kussens en een design geïnspireerd op de Vespa Primavera. Het ontwerp stampt uit de jaren ’60 wat tegenwoordig weer opnieuw razend populair is. De combinatie van strakke belijning en ronde vormen maakt dit model uniek, eigentijds en een nieuwe klassieker van de toekomst. De belijning verwijst naar het Vera icoon. Je kan kiezen uit verschillende kwalitatieve stoffen en unieke leersoorten of een combinatie. 

  • Cloud

De Cloud is een bank van IJcoon designmeubels die eruitziet als een ronde organische bank. Je ziet de ronde vormen terug in het profiel van de bank, maar ook in de wolkige opgeklopte rug kussens. De subtiele verhoogde poten, het ronde profiel, de ronde armen en de stof geven een luchtig en open effect in de ruimte. Je kan kiezen uit een zithoogte van 44 centimeter of van 46 centimeter. Dit model is onderdeel van de Rolls-collectie maar onderscheid zich met zijn losse rug kussens. 

  • Rubens

Je kan bij de Rubens-collectie kiezen voor de stoelen of de barkrukken. Deze collectie herkent zich in organische, ronde vormen met een gestoffeerde rug- en zitleuning. De stoffering is geplooid over een grafisch metalen frame waardoor je veel comfort ervaart. Op die manier past deze collectie aan iedere tafel, of het nu thuis, in kantoor of in een restaurant is. Een groot voordeel is dat de stoel stapelbaar is, waardoor je hem eenvoudig kunt opbergen als dat nodig is. 

Als je op zoek bent naar de nieuwe klassieker van de toekomst dan zit je bij IJcoon designmeubels op de goede plek. Kijk eens naar de drie bekendste meubelen met haar hoogwaardige design en toch comfortabele zitting. Klik hier als je het gehele assortiment wilt zien.